Werkwijze

Voorafgaand aan de behandeling neem ik een anamnese (uitgebreid intakegesprek) af. Vervolgens onderzoek ik waar in het lichaam energetische disbalans voorkomt.

Ik ondersteun je gedurende het behandeltraject in jouw helende proces door je te leren hoe je los laat en weer contact maakt met je lijf en jezelf waardoor je weer optimaal de regie over je leven gaat voeren.

Afhankelijk van de aard van de klachten stel ik een behandelplan op waarbij ik gebruik maak van diverse methodieken en gesprekstechnieken die oplossingsgericht zijn. Tijdens de behandelingen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Tussentijds en aan het einde van het behandelplan is er een evaluatiemoment.

Ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes:

Wil je gezond en vitaal blijven dan is een goede doorstroming van (levens)energie noodzakelijk. Energie is tenslotte de basis van al het leven. Energie kan je waarnemen in en om je lichaam en als alles goed stroomt voel je jezelf energiek en kan je veel verzetten. Echter soms stroomt de energie niet goed doordat er te veel of juist te weinig energie stroomt waardoor er emotionele, mentale en fysieke klachten kunnen ontstaan. Je kunt hierbij denken aan:

 

• Vermoeidheid

• Slapeloosheid

• Spanningsgerelateerde klachten als Burnout

• Pijnklachten

• Hoofdpijn

• Huidklachten

 

Bij een behandeling wordt opgespoord waar de energie niet goed stroomt. en de energetische balans herstelt.

Behandelingen die hier bij passen zijn:

Ayurveda, Klankmassage, Quantum Touch en Reiki

Energie stroomt in alle lagen van ons lichaam. Zo communiceren onze hersenen via prikkels met ons zenuwstelsel. Via onze zenuwbanen worden signalen in ons lichaam doorgegeven. Wanneer er een goede geleiding is functioneren de cellen en organen zoals het hoort te zijn. Door prikkels van binnenuit of van buitenaf kan de geleiding/communicatie verstoord zijn geraakt waardoor je misschien niet meer weet wat er nu werkelijk in je leeft. Tijdens de behandelingen herstel ik de verbinding tussen hoofd, hart en de rest van je lichaam zodat lichaam en geest weer in communicatie en daardoor in balans met elkaar komen.

Behandelingen die hierbij passen zijn:

Klankmassage, Meditatie, Quantum Touch en Reiki

Op verschillende manieren wordt ons lichaam in de huidige maatschappij belast. We raken vervuild door de toxische gifstoffen die we vaak ook nog onbewust binnen krijgen. Deze afvalstoffen hopen zich op in zowel ons lichaam als onze geest. Gifstoffen kunnen binnen komen door wat je eet  en drinkt maar, ook door wat je inademt of wat je denkt. De hectische maatschappij, voeding geproduceerd door de voedselindustrie, maar ook negatieve gedachten e/o overtuigingen kunnen zorgen voor vervuiling en een zware belasting van lichaam en geest. Veelal leven we te gehaast, bewegen we onvoldoende en hebben we weinig tot geen aandacht voor onszelf. Tijdens de behandeling word je zowel fysiek als geestelijk gereinigd en komen afvalstoffen vrij welke afgevoerd kunnen worden.

Behandelingen die hierbij passen zijn:

Ayurveda, Klankmassage, Quantum Touch en Reiki

Voeding levert bouwstoffen voor het lichaam en is een breed begrip. Want voeding is meer dan dat wat je zoal eet of drinkt. Zo voeden we onze cellen ook met zuurstof middels de ademhaling en hebben we behoefte aan geestelijke voeding bijvoorbeeld middels ontspanning. Wanneer we onjuiste voeding tot ons nemen of wanneer er geen balans is tussen lichamelijke en geestelijke voeding dan kan dat leiden tot klachten. Om disbalans op te heffen is het belangrijk om te kijken welke voeding bij je past zodat jouw totale binnenwereld weer optimaal functioneert.

Behandelingen die hierbij passen zijn:

Ayurveda, Meditatie, Quantum Touch en Reiki

Doordat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, is het bij een disbalans belangrijk je bewust te worden van de veelal onbewuste gedrags- en denkpatronen. Deze patronen heb je jezelf aangeleerd om jezelf te beschermen tegen pijn en verdriet maar, onbewust kunnen ze je ziek maken. Door inzicht te krijgen in deze patronen kun je oude gewoonten loslaten, de kracht vinden om te veranderen en bewust nieuwe keuzes maken vanuit een basis van zelf verantwoording en zelf verzorging.

Behandelingen die hierbij passen zijn:

Bewustwordingsgesprekken, Ontspanningstechnieken, Meditatie en Reiki