Ingrid Nijhuis

AANDACHT VOOR JEZELF

Geeft een betere gezondheid en een rustige gemoedstoestand.

Dat is makkelijker gezegd, of in dit geval geschreven, dan gedaan. Inmiddels ben ik door schade en schande wijs geworden en pas ik bovenstaande regel dagelijks toe. Wie kent het niet dat je te veel van je energie weggeeft aan anderen en je soms druk kan maken over iets of iemand, om meestal later tot de ontdekking te komen dat het  totaal verspilde energie was. Energie die je beter aan jezelf had kunnen besteden.

Ik ben geboren in 1965, getrouwd en moeder van 3 volwassen zonen. Ooit ben ik opgeleid om les te mogen geven aan de middelbare school en aan volwassenen. Inmiddels ben ik samen met mijn echtgenoot al 24 jaar ondernemer in de reclame- en communicatiebranche. Deze hectische branche met deadlines en een gezin met opgroeiende kinderen leidde er toe dat ik meer dan 15 jaar geleden door energiegebrek en behoorlijke vermoeidheid bij de huisarts terecht kwam. Na de diagnose fibromyalgie, een doosje pijnstillers en de opmerking dat ik er ‘mee moest leren leven’, werd ik weer naar huis gestuurd.

Al snel ben ik in het alternatieve circuit gaan zoeken om mijzelf weer op de been te krijgen, wat uiteindelijk ook heel goed gelukt is. Door de goede ervaringen met o.a. ontgiften, meditatie, tai chi, reiki en andere energetische methoden ben ik zelf het pad gaan bewandelen tot natuurgeneeskundig therapeut en heb ik mij enkele jaren geleden aangesloten bij de beroepsvereniging batc om zo de kwaliteit van mijn behandelingen te kunnen waarborgen.

Door mijn eigen ervaringen met de beperkingen door fibromyalgie en burnout in mijn naaste omgeving, weet ik goed hoe belangrijk het is om er voor te zorgen dat alles goed ‘stroomt’ in je lichaam om meer in balans te komen. De balans vast houden kan een hele kunst zijn maar, door bewustwording en focus op de ‘aandacht voor jezelf’ is het mogelijk om de balans vast te bljven houden. Als ervaringsdeskundige in deze, kan ik je bij dit proces helpen. Om zelf goed in balans te blijven mediteer ik, behandel ik mijzelf frequent, ontvang ik regelmatig klankmassages van een collega en let ik scherp op wat ik zoal op mijn eigen bordje heb liggen. Hierdoor heb ik grip op de fibromyalgie en zijn klachten nagenoeg verdwenen.

Inmiddels geef ik als betrokken professional met veel warmte, geduld en met passie behandelingen vanuit mijn hart. De behandelingen vinden plaats in een ontspannen en veilige sfeer. Mensen die mij al kennen, weten van mijn vermogen tot intuïtieve waarnemingen en dat ik mij goed kan inleven.

Mocht je graag nader kennis willen maken of een behandeling ondergaan ga dan naar de pagina contact om een afspraak met mij te maken.