Behandelvormen

Elk mens is een uniek wezen. Dit maakt dat we allemaal verschillend zijn. Daarom stel ik afhankelijk van de aard van de klachten een persoonlijk en individueel behandelplan op. Hierbij maak ik gebruik van diverse methodieken maar ook van mijn intuïtieve vermogen.

Ik werk o.a. met Klankschalenmassage, Reiki, Quantum Touch, Ayurveda, Meditatie/Mindfulness en Reading. Klik op een van de onderstaande behandelvormen voor meer informatie en neem kennis van de ervaringen van anderen:

De Ayurveda komt voort uit eeuwen oude tradities uit India en gaat uit van een totaalbenadering van disbalans. Er worden 3 constitutie typen onderscheiden in de Ayurveda. Bewustwording van je voeding en vertering in de breedste zin van het woord en jouw constitutie typen kunnen aan- zetten tot een andere benaderingswijze en tot verlichting of genezing van jouw klachten.

De Peter Hess Klankmassage Is een omvangrijke methode, die lichaam, ziel en geest aanspreekt. De trilling en klank van de aangeslagen klankschalen die op het aangeklede lichaam worden geplaatst bewerkstelligen een diepe ontspanning en sterken het oorspronkelijk vertrouwen van de mens. Zowel lichamelijk als mentaal vergemakkelijkt de massage het “Loslaten” en draagt het bij tot gezondheidsbevordering door: Harmonisering, Regeneratie en Vitalisering. Verder ondersteunt en verbetert de lichaamswaarneming, helpt het onbenutte hulpbronnen te activeren en kan een massage het zelfbewustzijn, creativiteit, scheppingskracht en motivatie aanscherpen.

Een klankmassage kan

 • Stress voorkomen
 • Zelfwaarneming bevorderen
 • Genezingsprocessen ondersteunen
 • Levensvreugde geven

Bij mindfulness en meditatie ben je ontspannen wakker, bewust en gefocust. Tijdens een sessie probeer je niet te oordelen, over bijzaken te denken en of conclusies te trekken, maar je probeert te accepteren wat er in het nu aanwezig is. Meditatie is een staat van bewust zijn, niet denken wie je bent, maar weten dat je bent. Er zijn diverse technieken om tot meditatie te komen. De bodyscan is een krachtige techniek om tot ontspanning van het lichaam te komen.

Quantum Touch is een krachtig helende methode, welke tot stand komt door middel van het creëren van een hoog energieveld. Doordat ik jouw lichaam een combinatie van ademhalingstechniek en klank aanbied wordt er een hoog energieveld gecreëerd. Dit hoge energieveld schept de condities voor het te behandelen lichaamsdeel om te resoneren op de aangeboden  snellere trilling. Hierbij wordt het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam geactiveerd, hetgeen kan bijdragen aan verlichting van pijn en heling tot en met celniveau. De intelligentie van het lichaam doet dat wat er gebeuren moet en voor lichaam en geest het beste is om weer in balans te komen. Tijdens de behandeling staat de communicatie met jou en de signalen van je lichaam centraal. Quantum Touch laat met name botten (scheefstanden van de heupen, de rug, de nekwervels) en gewrichten weer hun oorspronkelijke stand in nemen. Daarnaast is het ook voor pijn, ontstekingen en emotionele problemen een uiterst effectieve behandeling.

Bij een reading wordt de energie van je ziel en aura gelezen. Tijdens een consult komt er regelmatig informatie bij mij in beeld of woord binnen. Ik probeer de informatie naar jou toe te vertalen. Deze informatie kan helend werken en jouw inzicht en zelfbewustzijn vergroten.

Uitgangspunt bij Reiki is dat er bij de behandeling contact gemaakt wordt met de bron: de universele levensenergie.  Doordat ik als Reiki-gever en als energiekanaal middels inwijdingen hierop ben afgestemd, kan ik deze krachtige en oneindige energie aan jou doorgeven en kan het proces tot heling in gang worden gezet. Reiki-behandelingen ontspannen lichaam en geest en bieden het de mogelijkheid om zichzelf weer in balans te brengen. Voorafgaand aan de behandeling scan ik met mijn handen jouw lichaam, over de kleding heen, om verstoringen in de energiestroom op te sporen. Bij een Reiki behandeling wordt de ontvanger, de mogelijkheid geboden om te ontspannen en het zelfgenezend vermogen wordt ondersteund.

 

Tijdens de behandeling stroomt energie daarheen waar het ‘t meeste nodig is. De algemene ervaring na een behandeling is een groot gevoel van ontspanning. Deze aandacht voor jezelf middels Reikibehandelingen geven je, naast een goed gevoel en meer energie, veelal ook een grotere bewustwording en verandering van inzichten, levensstijl en gewoonten.

 

Een Reiki-behandeling wordt bij voorkeur gegeven terwijl je op een behandeltafel ligt. Door de handen via verschillende posities op het aangeklede lichaam te leggen, stroomt de helende energie daar naar toe waar het evenwicht verstoord is, om zo de balans weer te herstellen. Reiki is nooit negatief of schadelijk. Het kan echter wel voorkomen dat klachten in eerste instantie erger worden. Vergelijkbaar met homeopathie nemen klachten na verloop van tijd af. Reiki werkt door op lichaam en geest en legt een basis voor innerlijke rust. Het proces dat Reiki op gang brengt is voor iedereen verschillend:

 • Bevordering zelfgenezend vermogen van het lichaam
 • Herstelling evenwicht in de energie-huishouding
 • Vitalisering van lichaam en geest
 • Reiniging en ontgifting van het lichaam
 • Opheffing van blokkades
 • Vermindering van stress, meer ontspanning
 • Bevordering zelfontwikkeling

Via spiertesten is het mogelijk om de lichaamstaal te laten spreken. Met behulp van de spiertest kan er contact gemaakt worden met het lichaam, de gedachten, emoties en intuïtie. Er zijn diverse manieren van testen mogelijk.

Bewustwording van jouw klacht en deze loslaten door oude informatie te verwijderen, duidelijk te formuleren wat je wilt, je verbinden met de informatie die hiervoor nodig is en los te laten. Leren leven vanuit je “ware jezelf” en zo gebruik maken van de beste verbindingen met alle opgeslagen informatie uit je eigen systeem.